Kegnæs & Als

Fantastisk natur, spændende historie og særpræget madkultur

Nyd din ferie på halvøen Kegnæs, den sydligste del af Als

Vores campingplads ligger omgivet af smuk og frodig natur på halvøen Kegnæs tæt på skov og havet. Her kan man finde fred og ro eller dyrke sport. I kan også bruge dagen i lokalområdet, der byder på mange historiske bygninger, som Dybbøl Mølle og slottene i Gråsten, Sønderborg, Augustenborg og Nordborg.

Sydals dækker et areal på 9.488 ha., der også omfatter halvøen Kegnæs, som er forbundet med Als via en naturlig dæmning. Her finder man øens bedste badestrande, samt flere af de mest særprægede småbyer, som Lysabild og det gamle fisker- og færgeleje Mommark.

Du kan også tage en bid af Sønderjylland. I århundrede har vi værnet om det sønderjyske køkkens stolte traditioner for udsøgte råvarer og mesterligt håndværk. Det moderne sønderjyske fusionskøkken trækker sine spor mange generationer tilbage i tiden. Der findes også rigtig mange lokale fødevareproducenter, som helt sikkert er et besøg værd.

Kegnæs er en halvø på Sydals med fyrtårnet, som varetegn, der kendes fra vejrmeldingerne

Sønderby er et idyllisk gammelt fiskerleje lige ved Østersøen. Her er gamle stråtækte huse med stokroser, og Sønderby Strand Camping ligger midt i denne landsby omgivet af hav og marker. Op ad campingpladsen ligger der et sommerhusområde, hvor vores sommerhuse er placeret.

Sønderborg er handelsbyen med både universitet og hyggeligt havnemiljø ud mod Alssund. Desuden ligger Univers Science Park kun en halv times kørsel fra Campingpladsen.

Den tyske grænse ligger kun 45 minutters kørsel herfra, hvis I ønsker at benytte jer af grænsehandel. 

Få Sønderjyllands Magasinet hos os – eller læs det online her- så får du et godt indblik i regionen.  

På Kegnæs lyser stjernerne klarere

Noget der kendetegner Kegnæs, som Du først bemærker når natten falder på, er mørket. For på Kegnæs lyser stjernerne klarere - Her er vi nemlig fri for lysforureningen fra store byer.

På Kegnæs kan man se tusinder af stjerner. Man kan se hvordan den mørke nattehimmel buer sig. Dette giver os samtidigt en fornemmelse af at være helt lille, men også fornemmelsen af, at vi er en del af noget meget stort.

Man siger at mørket er godt for mennesker og dyrs sundhed. Så nyd mørket, tag dig tid, læg dig på et tæppe, se op på himlen og lad dig begejstre af vores stjernehimmel.